Ondernemen

Onze lokale ondernemers werken iedere dag hard aan een levendige en aantrekkelijk Veendam. Door in leegstaande gebouwen wonen, werken, detailhandel en horeca te vermengen, creëren we een bloeiende lokale economie. Een centrum komt pas echt tot leven als het bruist. Met een veilig en aantrekkelijke omgeving, trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een prettige plaats, die klaar is voor de toekomst. • Wij kiezen ervoor om te blijven investeren in het centrum. • Wij kiezen ervoor dat er geen limiet komt op het aantal koopzondagen. • Wij kiezen ervoor om de looproutes in het centrum te optimaliseren zodat bezoekers automatisch langs alle bedrijven gaan. • Wij kiezen ervoor om de strikte scheiding tussen horeca en detailhandel weg te laten. • Wij vinden recreatie en toerisme belangrijk voor onze lokale economie.

De VVD vindt dat bedrijven ruim baan moeten krijgen zich in de gemeente Veendam te vestigen. Bestemmingsplannen zijn duidelijk en anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

De komst van een bedrijf is belangrijk voor de werkgelegenheid en als afgeleide daarvan het welzijn en de welvaart van onze inwoners.

Een vestigingsvergunning dient te worden beoordeeld aan de hand van objectieve criteria.

Dat gebeurt al en dat moet zo blijven.

Onze bedrijventerreinen hebben een uitnodigend karakter en zijn goed geoutilleerd op de voor bedrijven noodzakelijke aspecten zoals een goede bereikbaarheid die veilig is voor alle gebruikers.

Ze worden goed onderhouden en beschikken over de beste internetverbinding die mogelijk is