Informatie en ondersteuning voor ondernemers rondom Coronavirus

Informatie en ondersteuning voor ondernemers rondom Coronavirus

Als ondernemer komt er veel op u af op dit moment. Er is nog veel onduidelijk en er zijn veel vragen. Op deze pagina proberen wij zoveel mogelijk antwoord te geven op vragen, vindt u aanvraagformulieren en contactgegevens.

 • Informatie voor ondernemers

  In dit bericht proberen we zoveel mogelijk antwoord te geven op vragen of verwijzen naar landelijke sites waar de antwoorden staan.

 • Hulp voor ondernemers

  Diverse ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het Coronavirus. Zij kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiƫle steun.

 • Doorgeven wijzigingen Tozo

  Op dit moment heerst in Nederland het Coronavirus. In verband met dit virus, heeft het kabinet een aantal inkomensondersteunende maatregelen moeten nemen. Een van deze maatregelen is gericht op gevestigde ondernemers en zzp-ers. Dit is een uitkering voor de kosten van levensonderhoud. Deze regeling noemen we Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers).

 • Vraag en antwoord

  Hier vindt u de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop over hulp voor ondernemers rondom het Coronavirus

 • Gemeentelijke belastingen voor ondernemers

  Ondernemers betalen verschillende vormen van gemeentelijke belasting. In deze crisistijd worden ondernemers ook extra hard getroffen. De gemeente Veendam heeft daarom besloten voorlopig geen nieuwe (belasting-) heffingen op te leggen en de vervaldatum van huidige aanslagen te verschuiven naar augustus 2020. Daarnaast wordt er coulant omgegaan met de betalingstermijnen en wordt de aanslag voor de bedrijveninvesteringszone (BIZ) uitgesteld. Het doel van deze maatregelen is om de ondernemers tijdelijk wat meer financiƫle ruimte te geven, ook in afwachting van aanvullende maatregelen vanuit het rijk.https://www.veendam.nl/Ondernemen/Informatie_en_ondersteuning_voor_ondernemers_rondom_Coronavirus