Geert Jan Strating

Ik ben Geert Jan Strating, geboren in 1961 en sinds 1994 woonachtig in Veendam, getrouwd en twee dochters.

Mijn jeugd speelde zich in zijn geheel af in Winschoten. Mijn vader steen fabrikant en VVD raadsfractievoorzitter, mijn moeder parttime consultatiebureauarts bij het Groene Kruis. Samen met twee jongere broers was er scouting, hockey bij HCW en veel zeilen bij Neptunes in Delfzijl. In 1979 eindigde de schooltijd met een Atheneum-B diploma van de lokale WSG (nu Dollardcollege). Een studie Werktuigbouwkunde aan de UT werd in 1987, na een doctoraal-opdracht bij Urenco in Almelo, afgerond met het behalen van de Ir-bul,. Daarna als pelotonscommandant bij de pantserinfanterie nog de dienstplicht voltooid.

In 1989 begon het werkzame leven in het familiebedrijf in Oude Pekela, vanaf 1993 als directeur/steen fabrikant. Zowel door het eigen ondernemerschap als door heel veel commissiewerk via de branchevereniging merk je hoe veel wet- en regelgeving in Nederland zijn doel voorbij schiet. Ook ervaar je vaak de ontbrekende coördinatie tussen lagere overheden zoals tussen gemeentes onderling als ook tussen provincie en gemeentes.

Een overheid én meerdere overheden tezamen moeten vooral faciliteren, zodat anderen tot bloei kunnen komen. Planologie, wet- en regelgeving en die coördinatie is ook een vorm van infrastructuur. Als dat op orde is kun je sneller dingen tot stand brengen die ook nog eens beter werken. Goede infrastructuur en heldere communicatie!

Overigens hockey ik nog steeds, maar al jaren bij Daring, sta ik graag in de winter op de latten en tref je ons ’s zomers weleens in Umbrië (Italië) aan.