Sporten Bewegen en Cultuur

Door het sporten zorgen we voor een gezonde, duurzame en weerbare samenleving. Zeker nu onze samenleving steeds ouder wordt, is het belangrijk dat we in beweging blijven en dat sport voor iedereen toegankelijk is. Daarom werken we samen met scholen, sportverenigingen en andere maatschappelijke instellingen zodat iedere inwoner van jong tot oud kan sporten.

SPORT EN CULTUUR

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

De sportvoorzieningen in de gemeente Veendam zijn op orde, niet alleen de gesubsidieerde voorzieningen.

De gemeente Veendam beschikt over veel goede particuliere initiatieven zoals sportscholen.

Dat is belangrijk.

En daar zijn wij trots op.

Recent is er met het Leer- en Sportpark een prachtige voorziening toegevoegd.

Hier komen onderwijs en sport samen en bieden niet alleen de leerlingen maar alle inwoners een kwalitatief goede plek om aan het gezonde lichaam te werken en daarmee een gezonde geest te krijgen.

Dat geldt ook voor cultuur.

Ook hier zien we particuliere initiatieven om de geest te verrijken met muzieklessen en het bespelen van vele instrumenten. I

n Cultuurcentrum Van Beresteyn, waarin de bibliotheek, de muziekschool en het Veenkoloniaal Museum zijn gehuisvest, is er in het centrum van Veendam een ontmoetingsplek voor alle inwoners en is het, evenals ons subtropisch zwembad Tropiqua en de havens in Wildervank en Veendam, een aantrekkelijke plek voor bezoekers uit andere delen van het land.

De gemeente Veendam kent een rijke historie in de handel, scheepvaart, industrie en energie (turf). Het erfgoed in onze gemeente is de spiegel van deze geschiedenis.

Instandhouding van deze voorzieningen vindt de VVD Veendam belangrijk.